Navigation Menu+

Likovna radionica

Likovna radionica podrazumijeva usvajanje i razvoj raznih likovnih vještina i talenata. Sastoji se od nekoliko elemenata u kojima djeca razvijaju smisao za lijepo, maštu, kreativnost i usvajaju vještine i znanje.

 

Prvi od elemenata je likovno izražavanje slikanjem i crtanjem kroz razne tehnike. S obzirom da djeca lakše i bez zadrške, slikarskim i crtačkim tehnikama, izražavaju svoje osjećaje i misli, naš je cilj približiti ih tom načinu. Osim što je to jedan od najboljih načina da se izraze, djeca ujedno vježbaju finu motoriku pokretima olovkom, kistom, ugljenom ili grančicama.

 

Maštu i kreativnost nadograđuju likovnim izražajem modeliranja u tijestu, glini i plastelinu. Modeliranje je također dobar način razvoja preciznosti, usklađenosti i ravnoteže. Individualnom ili grupnom izradom maketa i sličnih trodimenzionalnih izražaja djeca razvijaju smisao za prostor i orijentaciju.

 

Mnoštvo prirodnih materijala koje se koristi u Likovnoj radionici omogućuje djeci upoznati se i približiti prirodi, te na kreativan način usvojiti znanje, dok mnoštvo pedagoški neoblikovanog materijala podiže svijest o važnosti ekologije i recikliranja.