Navigation Menu+

Dramska radionica

Dramska radionica osmišljena je prvenstveno u svrhu razvoja govora i komunikacijskih vještina. Djeca dobivaju priliku izraziti se na posve nov način.

 

Gluma je jedan od segmenata Dramske radionice, a ona pomaže u razvoju samopouzdanja, otklanja sramežljivost i povučenost, te potiče kreativnost u mnogo oblika. Djeca se uživaju povremeno pretvarati da su netko drugi, jer im se na taj način pruža prilika glasno reći što misle ili osjećaju, a da pritom ne budu izložena kritici. Gluma im daje priliku proširiti svoj vokabular i poboljšati izražavanje.

 

Lutkarstvo je drugi dio Dramske radionice. Djeca izradom lutaka i njihovom manipulacijom udahnu u njih dušu i osobnost. Podjela uloga u lutkarskom sadržaju i glumi, dobar je pokretač socijalnog razvoja jer djeca među sobom biraju i dogovaraju se. Također, Mali kreativci sudjeluju u stvaranju dramskog teksta što im omogućava razvoj mašte.

 

Na kraju Dramske radionice djeca stvaraju finalni produkt u obliku glumačke ili lutkarske predstave, ili kratkog filma kojim vide rezultat svog zalaganja i koji im pruža osjećaj uspješnosti.